fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Someren

Snel en betrouwbaar een nieuwe of tweedehands fiets kopen in Someren? Je kunt supergoed fietsen in deze woonplaats. Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit ontzettend veel soorten. Dit varieert van snelle e-bike tot en met een speed pedelec van heel verschillende merken als VanMoof en Mango. Wat is voor mij de juiste keuze? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten fietsen, de top-10 merken en gemiddelde prijzen. Ook geven we praktische adviezen over een thuisdemonstratie en delen we vestigingsgegevens van bekende fietswinkels in Someren en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Someren worden steeds meer verkocht.
  • Je kunt moeiteloos rijden en wordt aangeraden voor pensionado’s mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een bewust alternatief voor de auto of brommer.
  • In deze gemeente kan je kiezen uit meerdere goede verkooppunten en fietswinkels.
  • Veel gekochte merken die je kunt overwegen zijn Giant en Huyser.
fiets-kopen-someren

Goedkope E-bike bestellen in Someren

Een e-bike met motor biedt veel voordelen. Hij geeft elektrische ondersteuning bij het fietsen. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt lekker makkelijk, is een uitkomst voor senioren en het is beter voor het milieu dan alsmaar met de auto rijden. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook studenten en werkenden zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Someren kopen of huren? In het stappenplan lichten we verder toe wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Someren online bestellen via internet

  1. Kies een van de soorten e-bikes

    Selecteer eerst waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor korte afstanden kan jij het beste kiezen voor een onderhoudsarme stadsfiets of transporter. Voor heuvelachtig gebied is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een slimme aanschaf. Voor avonturiers bieden ze fitness fiets of mountainbike. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Via internet bestel je snel innovatieve elektrische vouwfietsen.

  2. Maat kiezen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe of lage / brede instap). Selecteer ook de framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 48 cm (S), 55 cm (M) en 59 cm (L). De tweewielerzaken tonen ook welke framemaat in lijn ligt met jouw benen (lengte). Je kunt ook kiezen voor modellen met een extra lage instap of een hoge instap.

  3. Technische eisen

    Je kunt kiezen voor de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meest natuurlijk) en tevens de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel mensen gaan voor zo’n 475 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 45 & 120 kilometer. Bij veel aanbieders zien we ook een accupakket van wel 625 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst op de bagagedrager of op het frame. Een laatste aandachtspunt is de werking van de versnelling: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Proefrit maken

    Als je het merk en model gekozen hebt is er een proefrit in te plannen bij een beschikbare rijwielshop in Someren. Over het algemeen kan je elektrische varianten proberen en vergelijken. Heb je maar weinig tijd? Sommige shops zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Someren. Meerdere modellen uitproberen, met een vrijblijvend karakter.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Someren? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: laagdrempelig een proefrit maken, vragen stellen en je kan hier terecht voor service en reparaties. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Via de online fietsshop heb je het voordeel van een een gigantisch assortiment, thuisbezorging en scherpe prijzen. Een model uitproberen bij een testcentrum is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Gegevens van testcentrum en fietsenwinkel in Someren

D.m.v. onderstaand overzicht vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Someren en omliggende plekken. Hier kan je misschien binnenlopen voor aankooptips en advies op maat. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Bestaat er nog een winkel die hier niet mag ontbreken? Neem dan gerust contact op met ons. Je kunt hier ook winkels bekijken in Asten, Laarbeek & Helmond.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Someren maken?

Bekijk fabrikanten en stel jouw ideale fiets samen

Keuzegids: welke fiets past bij mijn gebruik?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat is een goed type? Ga ik voor een A-merk of B-merk? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Wat kost het eigenlijk? In onze actuele keuzehulp bieden we praktische informatie over de verschillende modellen. Zodoende achterhaal je wat matcht met jouw stijl.

E-bike Someren: waar op letten?

Een e-bike is de beste optie voor fietsvakanties en voor schoolgaande kinderen. Een elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, slim in gebruik en is heel handig voor senioren die graag op de fiets zitten. De maximale actieradius is zo’n 160 kilometer. Enkele aandachtspunten: het is een stuk kostbaarder dan een niet-elektrisch model, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze wegen al gauw 25 kilogram. Goede merkdealers zijn Sparta en uiteraard Scott.

  • Gemakkelijk grote afstanden afleggen.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • Zo’n goedkope e-bike is al te koop vanaf €940,00.

▸ Check alle e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: belangrijk informatie

Een stabiele schoolfiets is cruciaal om zonder gedoe op de middelbare school te komen. Belangrijk is een trendy design, en er moeten versnellingen op zitten. Een geliefd model voor school is de transportfiets. Dit soort beschikt over een mand of fietskrat waar je makkelijk een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. De vergelijkbare omafiets wordt veel gebruikt door studenten. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en moet het fietsenhok overleven.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Batavus en B’twin.
  • De verwachte prijzen starten bij zo’n €245,00.

▸ Check alle schoolfiets aanbiedingen

Stadsfiets: de pluspunten op een rij

Een stadsfiets is geschikt om door drukke en smalle straten te fietsen. Perfect voor korte afstanden of om even naar de winkel te gaan. Deze uitvoeringen kunnen tegen een stootje en kan je makkelijk zelf onderhouden door o.a. de dichte kettingkast. Bij de meeste merken heb je de keuze uit meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike staat garant voor kwaliteit.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Koga en Flyer.
  • De verwachte prijzen beginnen bij +/- €270,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Someren vergelijken: belangrijk informatie

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een handige bak aan de voorzijde. Veel vaders en moeders gebruiken hem om de kids van A naar B te brengen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is mooi en duurzaam alternatief voor een stadsauto. Door de driepuntsgordel zitten kinderen altijd veilig. Bij een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Informeer ook eens naar een fietskar: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Voor het veilig vervoeren van de kids.
  • Goede aanbieders zijn RadWagon & Gazelle.
  • De verwachte kosten van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.625,00.

▸ Vergelijk bakfiets prijsaanbiedingen

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Someren

Vergelijk fietsshops en kies jouw ideale model

Bestel een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een luxe snelle elektrische fiets met een extra krachtige trapondersteuning welke snelheden tot 45 kilometer per uur kan rijden. De speedbike wordt vooral gebruikt voor de langere afstanden. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel en een (gele) kentekenplaat en een veilige helm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De tarieven beginnen bij plusminus €3.700,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een sportief model dat licht trapt. Het is variant op een basis damesfiets of herenfiets en een lichtgewicht racefiets. Perfect voor sportieve mensen die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is opvallend licht, de zithouding is actief / sportief, heeft over het algemeen goede versnellingen en smalle banden. In de volgende opsomming vergelijk je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model om door ruig terrein te rijden.
  • Hybride fiets: een model dat past bij divers gebruik.
  • Racefiets: voor het afleggen van grote afstanden op snelheid (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor asfalt, zandweggetjes en gravel-paden.
  • Trekkingfiets: lichte vakantiefiets met veel versnellingen en uitstekend verstelbaar.
  • Fixie: handige stadsfietsen met een hippe uitstraling.

▸ Ontdek de beste sportfiets kortingsacties

Keuzegids vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je simpel en snel kan invouwen tot een meeneem-formaat. Ze staan bekend om het slimme inklapbare frame. Zo kan je enorm snel het stuur, frame en trappers inklappen. Dit wordt vaak gekocht door OV gebruikers. Het is ook perfect om mee te nemen op vakantie of wanneer je thuis geen berging hebt. Een eigen elektrische vouwfiets is ideaal voor langere afstanden.

  • Heel eenvoudig in gebruik en zeer handzaam.
  • Betrouwbare producenten zijn Oyama + Reload.
  • De prijzen zijn zo’n €459,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen kortingsacties

Vergelijk een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Someren is een mooie mijlpaal voor elk kind. Peuters en kleuters kunnen in veel gevallen op een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Je kind moet zonder moeite op de fiets kunnen klimmen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Als ze ouder worden heb je een 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het kiezen voor een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Robuuste jongensfietsen en leuke meisjesfietsen om alles te leren.
  • Professionele merken zijn Volare en Gazelle.
  • Prijsindicaties beginnen bij plusminus €125,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen prijsdeals

fietsen-bestellen-in-someren

De beste 10 merken fietsen mei 2024

Tegenwoordig kan je kiezen uit ontzettend veel merken en soorten. Van betrouwbare Nederlandse leveranciers tot nieuwe merk-speciaalzaken met luxe moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het onderstaande overzicht vergelijk je de meest interessante fabrikanten in tweewielerland. Je kunt ook direct doorklikken naar fiets acties.

  1. Sparta: luxe smart-ebikes altijd gekoppeld met de slimme App.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: modellen komen goed uit de onderzoeken (AD Fietstest).
  5. Cortina: je betaalt pas bij levering van je fiets.
  6. Stella: ervaar de service van een winkel gewoon bij je thuis.
  7. Amslod: met het unieke 43-volt elektrische e-bike systeem.
  8. Union: modellen met een duidelijke display (bediening en status van de accu).
  9. Koga: altijd hydraulische schijfremmen voor stabiele remprestaties.
  10. Trek: modellen gemaakt van zowel staal, carbon als aluminium.

Andere merken:

  • Nederlandse leveranciers: Babboe, Flyer, Pegasus, Pointer, VanMoof, Montego, Arrow, Roetz, Cowboy, De fietsfabriek, Veloretti, Brinckers en Merida, BSP, Popal, Sensa, Vyber, Alpina.
  • Duitse producten: Cube, Hase Bike, Prophete, Birdy, Derby Cycle, Canyon en Qwic, Kalkhoff, Accell, Riese & Müller, Velo de Ville.
  • Belgische producten: Eddy Merckx, Granville, Ridley, Achielle, Minerva en Norta, Oxford, Ellio, L’Avenir, Zannata.

Gemiddelde aanschaftarieven van een fiets in Someren (mei 2024)

De doorsnee-prijs van een gewone fiets bedraagt ongeveer €575,00. Je hebt keuze in elke prijscategorie. Een stevige schoolfiets is er al vanaf €455,00, een e-bike koop je vanaf €940 en een elektrische bakfiets is te koop vanaf €2.675,00. De uiteindelijke kosten hangen af van de leveranciers, het aantal Wh van de accu, de versnellingen, afwerking van de motor, gekozen accessoires, onderhoudscontract en eventueel de fietsverzekering. In deze tabel bekijk je de geschatte tarieven van de meest gekozen fype modellen.

Model fietsAanbiederPrijs
E-BikeSparta€2.000,00
TransportfietsSparta€685,00
RacefietsScott€1.030,00
All terrain bikeCube€1.225,00
BakfietsNihola€2.575,00
De geschatte tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Brabant.

Thuisdemonstratie: gratis een proefrit inplannen

Een e-bike testen in jouw plaats? Informeer dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Someren! Aanbieders zoals VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Forza, Amslod, Bayck, Fietsvoordeelshop.nl sturen een adviseur naar je huis. Een belangrijk voordeel van de thuisdemo is dat je alle uitvoeringen kunt uitproberen in de eigen straat of wijk. De regionale E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. D.m.v. zo’n thuisdemo kun jij ontdekken welk model past bij jouw rijgedrag.

  • De e-bike uitproberen in de omgeving waar je hem daadwerkelijk gaat gebruiken.
  • De fietsspecialist rijdt het hele land door.
  • Gratis tips en service zonder koopplicht.

Kooptips tweedehands fietsen in Someren

Met een tweedehands fiets kan je enorm veel geld besparen. Tweedehandsjes zijn te koop bij een officiële fietswinkel of tweewielerspecialist. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Let op: er zijn wat factoren waar je op moet letten. Hieronder verstrekken we de belangrijkste tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Kijk meteen of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Kijk in hoeverre de kettingslijtage heeft.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Someren, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is mogelijk. Via aanbieders zoals Fietsvoordeelshop.nl en Santafixie kan ook jij snel middels internet een model samenstellen. Bij de meeste online fietsenshops bieden ze 2 leveropties aan: afhalen in de fietsenwinkel of thuisbezorgen. De vergoeding voor bezorging op locatie bedragen om en nabij de €35,00. De levertijd is gemiddeld gezien 4 – 10 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer kan je kiezen voor een sportief model gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een robuuste elektrische schoolfiets een goede optie. Voor alleen de dagelijkse boodschappen ga je voor een eenvoudige schoolfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Neem dan een handige bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan zijn er nog de hybride fiets, fatbike, racefiets, gravelbike, toerfiets, mountainbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Het verzekeren van een elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een privé fietsverzekering staat de verzekeraar garant bij schade en diefstal. Andere toebehoren zoals slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietsmand, kinderzitje kun je meeverzekeren. Een e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,70 per maand. Een speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Je hebt dan een geel kentekenplaatje. Het AM-rijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering moet actief zijn. Een volledige dekking (All-risk verzekering) is verkrijgbaar vanaf €4,20.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Plan altijd een testrit op een selectie producten. De modellen verschillen van elkaar op wendbaarheid en design. Via een electric-bike servicepunt of in een testcenter of experience center kan je diverse modellen uitgebreid testen. Hierdoor koop je de beste e-bike in Someren. Bij diverse leveranciers is zo’n gratis proefrit bij je thuis beschikbaar. Je e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Op deze manier kan je heel eenvoudig velerlei producten proberen. Je fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Hoe werkt het onderhoud bij de fietsenmaker in Someren?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze fietswinkels zijn expert op het gebied van: het nakijken van de accu, testen van de versnellingen en banden en Balhoofd (stuur) controleren en afstellen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Soms ontvang je dan een financiële tegemoetkoming voor je fietsreparatie in Someren (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen waardoor je fiets in perfecte staat blijft dankzij de jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 5710, 5711, 5712



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie