fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Klooster Lidlum

Betaalbaar en eenvoudig een nieuwe fiets kopen in Klooster Lidlum? Je kunt geweldig mooi fietsen in deze buurt. Online kan je kiezen uit ontzettend veel modellen, merken en types. Dit varieert van jongensfiets tot vouwfiets van diverse merken zoals Sparta en Moustache. Wat is voor mij de juiste keuze? Op fietsenoverzicht.nl vind je meer informatie over de verschillende keuzes, de top-10 merken en vind je tips voor het kopen van een tweedehands model. Daarbij geven we nuttige feiten over een proefrit op locatie en bieden we namen en adressen van beschikbare fietswinkels in Klooster Lidlum en omstreken.

 • Elektrische fietsen in Klooster Lidlum zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit.
 • Het is ontzettend comfortabel en het is zeer geschikt voor ouderen en winderige weersomstandigheden.
 • Het gebruik van fietsen is duurzamer dan een brommer, scooter of auto.
 • In deze regio bezoek je meerdere experts en gespecialiseerde winkels.
 • Goede merken zijn onder andere Batavus en Scott.
fiets-kopen-klooster-lidlum

Goedkope E-bike bestellen in Klooster Lidlum

Een goede e-bike is uitgerust met een motor. Er is een elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, zorgt voor een gezondere leefstijl, is een uitkomst voor senioren en is een stuk duurzamer dan overal naartoe rijden met de auto. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Klooster Lidlum kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit hoe dit werkt.

E-bike in Klooster Lidlum online bestellen via internet

 1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

  Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt is er veel te kiezen. Zoals een normale stads- of bakfiets. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor zakelijk gebruik is de krachtige speed pedelec de optimale uitkomst. Voor de sportfietsers zijn er ook cyclocrossers en racefietsen. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Bij de rijwielshop heb je ook praktische elektrische vouwfietsen.

 2. De juist maat kiezen

  Selecteer het type frame (herenframe of lage / brede instap). Meet ook jouw framemaat op. Framematen die we het meest zien zijn 48 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 59 cm (L). De fietsshops geven ook aan welke framemaat ideaal is voor jouw eigen lengte. Er zijn ook modellen met een extra lage-instap of juist een herenframe met hoge instap.

 3. Technische details

  Qua motor kan je kiezen uit de standaard voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en tevens de achterwielmotor (veel vermogen). Kies ook de gewenste accu. Veel mensen gaan voor zo’n 520 Wh. Dit geeft je een bereik van tussen de 70 – 115 kilometer. Bij veel rijwielshops bestaan er ook een duurdere accu met 800 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd in de kettingkast of in de bagagedrager. Een ander aspect is het soort versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

 4. Een proefrit aan huis

  Wanneer je het juiste model hebt gekozen kan je een proefrit inplannen bij een erkende rijwielshop in Waadhoeke. Over het algemeen kan je de meest populaire modellen testen. Heb je maar weinig tijd? Enkele verkopers zoals Fietsoptimaal.nl beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Klooster Lidlum. Gericht advies op maat, zonder kosten of verplichtingen.

 5. Maak de order rond & plan bezorging in

  Een milieuvriendelijke elektrische fiets kopen in Klooster Lidlum doe je eenvoudig bij een speciaalzaak. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: snel diverse modellen proberen, vragen stellen en jouw fiets helemaal laten afstellen. Er is ook steeds meer aanbod online. Middels de online fietsenwinkel profiteer je van een een ruim assortiment, levering aan huis en aantrekkelijke prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is soms mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Klooster Lidlum

Middels de opsomming hierna tref je verschillende rijwielshops in Klooster Lidlum en omgeving. Hier kan je misschien binnenlopen voor aankooptips en gratis advies. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Ken jij nog een winkel welke absoluut op deze site hoort? Neem dan contact op met ons. Bekijk ook winkels in Oosterbierum, Sexbierum en Firdgum.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Klooster Lidlum plannen?

Vergelijk de opties en laat jouw ideale fiets samenstellen

Adviesgids: welke fiets past bij mijn eisen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Welk type past bij mij? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Moet ik iets nieuws kopen, of is 2dehands ook prima? Wat is de hoogte van je budget? In onze actuele keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de populaire modellen. Daarmee achterhaal je wat matcht met jouw rijstijl.

E-bike Klooster Lidlum: waar op letten?

Een e-bike is met name geschikt voor lange ritten en om naar school te gaan Een elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, houd je fit en is onmisbaar bij ouderen die graag verre afstanden afleggen. Het bereik kan oplopen tot wel 160 kilometer. Er zijn ook een aantal nadelen: het is prijziger dan een niet-elektrisch model, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn vrij zwaar. De populairste merken zijn Pagasus + Cube.

 • Gemakkelijk fietsen in alle weersomstandigheden.
 • Perfect vervoer naar werk of school.
 • De goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €980,00.

▸ Ga naar de e-bike acties

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een sterke schoolfiets is belangrijk om zonder gedoe de onderwijsinstelling te kunnen bereiken. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Dit segment is uitgerust met een voordrager of krat waar je eenvoudig een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

 • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is praktisch in gebruik.
 • Professionele aanbieders van tienerfietsen zijn Batavus en Popal.
 • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €235,00.

▸ Profiteer van de schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: wat is het en waar op letten?

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je in de stad te manoeuvreren. Een uitstekende koop voor de korte ritjes naar werk of om even bij vrienden langs te gaan. Deze types zijn praktisch onverwoestbaar en hebben weinig onderhoud nodig door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. Tegenwoordig kan je kiezen uit 8 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

 • Een city bike staat garant voor kwaliteit.
 • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Sparta en Cube.
 • De verwachte kosten zijn zo’n €280,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Klooster Lidlum vergelijken: wat is het en waar op letten?

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een grote bak voorop. Veel vaders en moeders gebruiken hem om samen met de kinderen te kunnen fietsen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een scooter, motor of auto. Door de gordel of riem weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. Middels een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

 • Een ideaal alternatief voor de tweede auto.
 • Prima aanbieders zijn RadWagon & Fietsfabriek.
 • De verwachte prijzen van elektrische bakfietsen zijn plusminus €2.600,00.

▸ Profiteer van de bakfiets deals

Een fiets laten bezorgen in Klooster Lidlum

Vergelijk online winkels en vind jouw ideale model

Tips en advies over een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een zeer snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 kilometer per uur kan halen. De speedbike is ideaal voor vervoer van en naar het werk. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel plus een gele bromfietskentekenplaat. en een erkende helm.

 • Een superkrachtige fiets met een vermogen tot 4000 watt.
 • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
 • De kosten starten bij €3.550,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec voordeeltjes

Kooptips voor de sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft iets weg van zowel een de bekende herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Een uitkomst voor sporters die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, heeft voor een zithouding wat meer naar voren gebogen, heeft veel versnellingen en sportieve dunne banden. Hierna bieden wij de meest bekende modellen:

 • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
 • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
 • Racefiets: een ideaal model voor lange tourtochten in een groepje (incl. bikefitting).
 • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
 • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
 • Fixie: wordt aangedreven zonder tussenliggende vrijloop.

▸ Vergelijk sportfiets prijsaanbiedingen

Alles wat je moet weten over de vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een meeneem-formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het scharnier in het midden van de hoofdbuis. Hierdoor kan je supersnel het stuur, frame en trappers inklappen. Het wordt veel gebruikt door studenten en in het OV. Het is ook een uitkomst om mee naar de camping te nemen of als je ruimte wil besparen. Een nieuwe elektrische vouwfiets is handiger voor het afleggen van grotere afstanden.

 • Simpel en snel inklappen en opbergen.
 • Professionele modellen komen van Oyama & MBM.
 • De onkosten starten bij +/- €495,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen kortingdeals

Aankoopgids kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Klooster Lidlum is een mooie mijlpaal voor elk jongetje of meisje. De kleinsten kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat jouw kind veilig kan oefenen. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Het kind moet zonder hulp kunnen manoeuvreren. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Daarna volgen 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). Vanaf een leeftijd tussen de 10 tot 14 jaar kom je bij 26 inch uit. Het dragen van een fietshelm wordt aanbevolen.

 • Coole jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
 • Prima modellen komen van Puky en Union.
 • De onkosten beginnen bij ongeveer €139,00.

▸ Vergelijk de kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-klooster-lidlum

Onze top-10 fietsmerken juli 2024

Bij de (online) rijwielshop kan je kiezen uit erg veel merken en leveranciers. Dit varieert van bekende Hollandse merken tot nieuwe hippe aanbieders met vrolijke moederfietsen en driewielers voor extra stevigheid. In het gedeelte hieronder tonen wij de meest interessante merken en leveranciers in fietsland. Check ook de pagina met informatie over kinderfietsen kopen.

 1. Sparta: ruime e-bike collectie met voor ieder wat wils.
 2. Batavus: groot netwerk aan verkooppunten en service locaties.
 3. Giant: met het assortiment aan fitness fietsen wordt je sportief uitgedaagd.
 4. Gazelle: gratis advies over de ideale framehoogte, accu’s en onderhoud.
 5. Cortina: modellen met voorwiel en middenmoters (accu mooi weggewerkt).
 6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
 7. Amslod: voordeel voor jou als klant door levering rechtstreeks uit de fabriek.
 8. Union: populaire stadsfietsen waarmee je de drukte van de stad trotseert.
 9. Koga: altijd hydraulische schijfremmen voor stabiele remprestaties.
 10. Trek: beperkte levenslange garantie op het frame en 2 jaar garantie op de accu.

Alternatieve merken:

 • Nederlandse producten: Pegasus, Montego, Babboe, Flyer, Pointer, VanMoof, Urban, Arrow, Veloretti, Cowboy, De fietsfabriek, Brinckers en Alpina, Merida, Sensa, BSP, Stromer, Vyber.
 • Duitse merken: Hase Bike, Focus Bikes, Birdy, Canyon, Cube, Derby Cycle en Kalkhoff, Velo de Ville, Storck, Riese & Müller, Accell.
 • Belgische producten: Thompson, Granville, Minerva, Eddy Merckx, Ridley en Ellio, Oxford, Cowboy, Zannata, L’Avenir.

Verwachte onkosten van een fiets in Klooster Lidlum (juli 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een standaard fiets ligt ongeveer op €450,00. Er is aanbod in elke prijscategorie. Een degelijke transportfiets heb je al vanaf €435,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €945 en een gezins-bakfiets is te koop vanaf €2.750,00. De precieze kosten hangen af van de producent, de gewenste actieradius, derailleurversnelling of naafversnelling, locatie van de motor, overige accessoires zoals telefoonhouder of fietstas, onderhoud en desgewenst een fietsverzekering. In het volgende schema delen we de gemiddelde kosten van de meest verkochte fietstypes.

Model fietsFabrikantGemiddelde kosten
Elektrische fietsPegasus€2.100,00
TransportfietsUnion€635,00
RacefietsScott€1.150,00
MTB (full suspension)Ghost€1.250,00
BakfietsUrban Arrow€2.725,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit boeken

Een e-bike ervaren in jouw eigen straat? Informeer dan naar een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Klooster Lidlum! Winkels zoals Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Forza, Amslod, VanDijck, Bayck hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een bijkomend voordeel van de thuisdemonstratie is dat jij zelf een proefrit kan doen in jouw eigen woonplaats. De opgeleide E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Je kunt kosteloos proberen. Door middel van een thuisdemo ervaar je zelf welk model matcht met jouw doel en stijl.

 • Proefrijden in jouw eigen straat.
 • Jouw eigen fietsspecialist staat volledig tot je dienst.
 • Het maken van een proefrit kost je niets.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Klooster Lidlum

Met een tweedehands fiets kan je enorm veel geld besparen. Tweedehandsjes kan je vinden bij een officiële fietswinkel of tweewielerspecialist. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Er zijn echter diverse factoren die je goed moet afwegen. In de volgende box delen we de belangrijkste tips om een miskoop te voorkomen.

 1. Check hoe het staat met de lagers en de wielen.
 2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
 3. Kijk voor aankoop altijd of stuur en zadel nog te verstellen zijn.
 4. Maak een korte rit en kijk of je de remmen naar behoren werken.
 5. Controleer ketting en frame.

Veelgestelde vragen over jouw tweewieler

De elektrische fiets laten bezorgen in Klooster Lidlum, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via speciaalzaken zoals Stella.nl en Wehkamp kan je binnen een paar minuten online jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops kan je kiezen uit 2 opties: zelf ophalen in de tweewielerwinkel of afleveren op locatie. De tarieven voor afleveren aan huis zijn tegenwoordig zo’n €32,50. De levertijd is gemiddeld 5 – 8 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden zou je de volgende modellen kunnen overwegen: e-bike binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een snelle elektrische schoolfiets erg interessant. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kan je prima gaan voor een degelijke schoolfiets of een goedkoop tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Kies dan voor een handzame bakfiets. Voor de sportievelingen zijn er aanvullend nog modellen zoals een hybride fiets, fatbike, racefiets, toerfiets, gravelbike, mountainbike.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

Het verzekeren van een elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Met een goede fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij pech, diefstal of schade. Extra’s zoals fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, fietsmand, slot, kinderzitje kan je ook laten dekken. Een e-bike polis is er al vanaf €2,65 per maand. Een snelle speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Het AM-rijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een WA + Volledig Casco verzekering is beschikbaar vanaf €4,40.

Hoe plan ik een proefrit in?

Als je een nieuwe eBike koopt dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Boek altijd een testrit op diverse merken. Er zit variatie in comfort en rijgemak. Middels een electric-bike store of in een testcenter of experience center kun je 100% vrijblijvend meerdere types op je gemak proberen. In het experience center rij jij straks rond op de beste e-bike in Klooster Lidlum. In steeds meer gevallen is een individuele gratis proefrit bij je thuis beschikbaar. Een e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je kunt vrijblijvend verscheidene merken uitgebreid proberen. Je fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Klooster Lidlum?

Om je elektrische fiets te onderhouden is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze fietsenwinkels leveren diensten zoals: accu onderhoud, testen van de versnellingen en banden en wiel(en) richten en spaken spannen. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Wellicht kun je dan contact opnemen voor een tegemoetkoming voor je fietsreparatie in Klooster Lidlum (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8853

Plaats een reactie