fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Beste fietssloten vergelijken

Het grootste gevaar dat je in Nederland loopt is natuurlijk diefstal. De beveiliging van je fiets is dus erg belangrijk. Wat is dan het beste slot voor je fiets? In deze slot bespreken we de verschillende opties. In de eerste plaats heeft een goed slot het ART keurmerk. Er zijn heel veel verschillende soorten. Dat is fijn, want dan kun je kiezen wat in jou situatie het handigste is. Er zijn de volgende soorten:

Verschillende soorten fietssloten

  • Kabelsloten
  • Beugelsloten
  • Kettingsloten
  • Ringsloten
  • Stuursloten
  • Trapas-sloten
  • Remschijfsloten
  • Muur- en Vloerankersloten

Al deze sloten zijn verkrijgbaar met het ART keurmerk. Op www.stichtingART.nl kun je ze allemaal terugvinden en een keuze maken uit de verschillende merken die er zijn. Voor de diefstal-dekking is een slot met dit keurmerk bij veel verzekeraars een voorwaarde. Het belangrijkste moet nog komen: zet je fiets op slot! Bij diefstal moet je altijd beide sleutels kunnen overleggen. Daaruit blijkt dat jij je fiets ook daadwerkelijk op slot hebt gezet. Toch vergeten? Jammer dan, de verzekering zal niet uitbetalen. Als het kan is het ook aan te raden om je fiets ergens aan vast te zetten. Een hek, een boom of een fietsenrek. Zo voorkom je dat je fiets wordt meegenomen, ook al staat die op slot. Trouwens, als je de fiets binnen kunt zetten, in een afgesloten ruimte dan is het niet beslist noodzakelijk dat je hem op slot zet. In dat geval zal er altijd sprake zijn van inbraakschade bij diefstal. Dit is voldoende om recht te hebben op vergoeding. Soms valt je fiets dan zelfs onder de dekking van je inboedelverzekering.

Is een goed slot met ART keurmerk ook verplicht voor de racefiets?

Ja, als je verzekerd wilt zijn voor diefstaldekking moet ook je racefiets een veilig slot hebben. Ik kan me voorstellen dat je geen zwaar slot op je racefiets gaat monteren. In dat geval is een kettingslot of een kabelslot misschien een goede oplossing. Desnoods in combinatie met een muur- of vloeranker.

Wat is een fiets met ingebouwde DPC?

DPC betekent “Diefstal Preventie Chip”. Deze chip wordt meestal in de fabriek ingebouwd. Je fiets heeft hiermee een uniek kenmerk en is daardoor minder aantrekkelijk voor dieven. Er zijn ook sloten verkrijgbaar met een DPC voorziening. Een aantal verzekeraars rekenen een lagere premie voor je fiets als die is uitgerust met een DPC. Het is zelfs mogelijk dat het eigen risico bij diefstal vervalt. De moeite waard dus om hierop te letten als je nog een fiets wilt aanschaffen.

Plaats een reactie