fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fietsendragers vergelijken

De fietsdrager is de perfecte oplossing voor het vervoer van je fietsen als je op reis gaat. De fietsdrager op de trekhaak van de auto plaatsen en de fietsen kunnen snel en eenvoudig worden vastgemaakt. Je hebt verschillende soorten en modellen:

  • Goedkope instapmodellen voor 1 of 2 fietsen.
  • Modellen die plaats bieden voor maar liefst 4 fietsen.
  • Besparing van plaats waardoor men meer plaats heeft voor andere dingen in de auto (op het dak, op de achterklep, op de trekhaak)

Merken fietsdragers

Enkele grote merken die wij aanraden zijn onder andere:

  • Thule (easybike)
  • Spinder
  • Bosal
  • Hapro
  • Pro user

Fietsdrager Zonder Trekhaak
Indien uw auto niet over een trekhaak beschikt heeft u een ander model fietsendrager nodig welke gebruik maakt van de achterklep van uw auto. Een fietsdrager zonder trekhaak kost ongeveer evenveel als de goedkopere modellen voor de trekhaak maar wordt vastgemaakt op de achterklep van uw auto. Net zoals bij de gewone fietsdrager zitten de fietsen stevig vast, u hoeft u geen zorgen te maken. Waar men deze keer wel naar moet kijken is het merk van uw auto aangezien de fietsdrager deze keer niet gemonteerd wordt op de standaard trekhaak maar op de ahcterklep van de auto die natuurlijk bij elk automerk net iets anders is.

Fietsenrek voor de Auto
Een fietsenrek voor de auto of anders gezegd de fietsdrager is een eenvoudig systeem waarmee fietsen in een stevig rek geplaatst kunnen worden dat op de auto gemonteerd wordt. Afhankelijk van het model kunnen er tot wel 6 fietsen vervoert worden. De meeste modellen fietsenrekken bieden plaats voor 3 a 4 fietsen en zijn snel en eenvoudig te monteren op de trekhaak of op de achterklep van de auto. Op deze manier kan praktisch elke auto uitgevoerd worden met een fietsenrek.

Fietsdrager voor de Caravan
Als men op reis gaat met de caravan en men wilt ook de fietsen meenemen, wat vaak het geval is, dan komt men meestal tot de conclusie dat er geen plaats meer is voor een fietsdrager op de achterklep van de auto en al zeker niet op de trekhaak want deze is al ingenomen door de caravan. De oplossing is een fietsdrager die speciaal ontworpen is om op de achterkant van de caravan te monteren zodat men de fietsen veilig kan vervoeren zonder de binnenkant van de caravan vuil te maken. Een caravan fietsdrager bestaat in 2 soorten namelijk een op de voorkant van de caravan of eentje die op de achterkant van de caravan gemonteerd wordt. Het is trouwens niet altijd nodig om een aparte fietsdrager te kopen voor de caravan want er zijn ook hulpstukken waardoor je elke fietsdrager die op de auto kan (uitgezonderd achterklep) ook op de caravan kan plaatsen.

Fietsdrager voor de Achterklep van de Auto
Sommige auto’s beschikken niet over een trekhaak en dan is een fietsdrager voor de achterklep van de auto natuurlijk de ideale oplossing. Er zijn enkele modellen op de markt die specifiek gemaakt zijn voor bepaalde automerken. Naast de specifieke modellen zijn er ook kits om de fietsdragers ook compatibel te maken voor uw auto.

Plaats een reactie