fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fietsframes vergelijken

Er zijn veel verschillende fietsframes. Vooral het materiaal waar een fietsframe van gemaakt is, speelt een grote rol. Elk materiaal heeft zijn voor –en nadelen. De materialen die veel gebruikt worden in fietsframes zijn staal, aluminium en carbon. De verschillen zitten vooral in de duurzaamheid, het gewicht en de prijs. Hieronder kunt u de verschillen tussen de desbetreffende fietsframes terug vinden.  

Stalen fietsframe

Staal werd tot voor kort veel gebruikt in fietsframes. Hoewel het nu minder gebruikt wordt, heeft een stalen fietsframe nog steeds zijn voordelen. Een stalen fietsframe is erg duurzaam. Het is namelijk zeer sterk en het kan goed tegen stoten en vallen. Het tweede voordeel van stalen frames is de prijs. Stalen frames zijn het goedkoopst. Dit komt door het makkelijke productieproces van staal. Een nadeel van een stalen frame is het gewicht en dat staal eerder  roest dan andere materialen. Wilt u echter een goedkope en solide fiets en vindt u het niet erg dat de fiets wat zwaarder is? Dan is het verstandig om een herenfiets met een stalen frame te kopen.

Aluminium fietsframe

Het staal in fietsframes heeft grotendeels plaats gemaakt voor aluminium. Er wordt nu veel gebruik gemaakt van oversized aluminium frames. Het aluminium van deze frames heeft een speciale bewerking gehad en de frames hebben een grotere omvang. Door deze twee toepassingen is er minder aluminium nodig. Het aluminium fietsframe wordt hierdoor lichter, maar behoudt wel zijn sterkte. De fiets rijdt een stuk lichter en soepeler dan een fiets met een stalen frame. Net zoals stalen frames gaan aluminium frames lang mee, maar aluminium frames roesten minder snel dan stalen frames. Dit maakt de aluminium frames duurzamer dan stalen frames. De prijs van aluminium fietsframes ligt over het algemeen wel hoger dan de prijs van stalen frames. Maar vind u duurzaamheid belangrijker dan de prijs? Dan kunt u het beste een fiets met een aluminium frame kopen. Zoals deze herenfietsen met aluminium frames.

Carbon fietsframe

Tot voor kort werd carbon alleen nog maar gebruikt in het tour –en mountainbike circuit. Maar het komt tegenwoordig steeds meer voor in gewone fietsen. Carbon is het enige niet metalen materiaal waar fietsframes van gemaakt worden. Door het veeleisende productieproces ligt de kostprijs erg hoog. Het voordeel van een carbon fietsframe is dat het nog lichter en stijver is dan een aluminium fietsframe. Hoe stijver een fietsframe, des te beter absorbeert het de schokken. Carbon is meer solide en comfortabel tijdens het

Plaats een reactie